Oplev litteratur og natur på en helt ny måde, hvor lokale forfattere har skrevet og indtalt litterære historier knyttet til naturskønne vandreture på Fyn. Thorøhuse er én ud af fem af disse poetiske vandringer. 

Denne lydvandring foregår i Assens Kommune og tager sit udgangspunkt i en rute, der har sit naturlige forløb rundt om Thorø ved Thorøhuse. “Vi starter ved broen, hvor jeg tror, at de lokale dagligt krydser vandet”, fortæller forfatter Mikkel Andersen og fortsætter: “Vi skal gå langs drejet og mod kolonierne, men i stedet for at træde ind på deres område, så skal vi langs vandet mod kæret vestpå, hvor jernkorset kan skimtes blandt fårerne, hvis sigtbarheden vil. Landskabet er tæt af historie, en historie om hovmod og handel, om stigninger og fald. Turen går også forbi Vesterborg og fører os langs vandet med udsigt til Helnæs”. Teksten er et forsøg på at placere den menneskelige sårbarhed, dens opmærksomhed og omsorg, i et landskab, som vi tager for givet”, fortæller Mikkel Andersen.

Thorøhuse

Hør lydvandringen

Du kan afspille lydfilen

på dette link

Rute

Denne lydvandring tager sit udgangspunkt i en rute, der har sit naturlige forløb rundt om Thorø ved Thorøhuse.

Vi starter ved broen. Vi skal gå langs drejet og mod kolonierne, men i stedet for at træde ind på deres område, så skal vi langs vandet mod kæret vestpå. Turen går også forbi Vesterborg og fører os langs vandet med udsigt til Helnæs

Start ved Thorøhuse Forsamlingshus

Kort: Google Maps

Om Poetiske Lydvandringer

5 forfattere - 5 naturområder - 5 lydvandringer


Oplev litteratur og natur på en helt ny måde med Spoken Word Festivals podcastserie, hvor vi har bedt lokale forfattere om at skrive og indtale litterære historier knyttet til naturskønne vandreture på Fyn. Vi kalder det Poetiske Lydvandringer. Og du er inviteret med - find de 4 andre Poetiske Lydvandringer herunder. 


Spoken Word Festival er en årligt tilbagevendende festival for mundtlig og skriftlig litteratur i Odense.

Billede fra lydvandringen på Enebær Odde

Om lydvandringen

Produceret af Spoken Word Festival med støtte fra Kulturregion Fyn.


Produktion: Michael Engman Torp. Naturoptagelser: Liv Vester Larsen. Skrevet og indtalt af Anne Katrine Bagai, Morten Gottschalck, Mikkel Andersen, Kim Linnet og Sanne Flyvbjerg.


Tak til VisitAssens, VistOdense, VisitKerteminde, VisitFaaborg, VisitNordfyn og Destination Fyn.