Natur, kunst og historien om Genforeningen

På en 1,5 km lang tur gennem Skibelunds Krats smukke monumentpark, hører du historien om Genforeningen og kunsten i parken. Dette særlige sted, som var centrum for kampen for at få Sønderjylland tilbage til Danmark, er nu en monumentpark med 22 mindesten og kunstværker, som man oplever undervejs på turen. 


Historierne fra dette sted, har haft stor betydning for det Danmark, som vi kender i dag. For fra 1865-1920 var Skibelund Krat det vigtigste samlingssted for dansksindede, som ønskede Sønderjylland tilbage på danske hænder. Her samledes flere tusinde mennesker for at holde danskheden syd for grænsen i live - og det var afgørende, i kampen for at vinde det tabte land tilbage.

Skibelund Krat

Lydvandringen kan høres på flere måder

Du kan finde alle lydfilerne på dette link, eller du kan klikke på de nedenstående stop enkeltvis

Du kan downloade app'en VisitVejen, hvor du kan afspille lydfilerne direkte fra et kort over ruten

Om Skibelund Krat

Skibelund Krat er et gammelt egekrat på en skrænt ned mod Kongeåen. Idag er det en monumentpark, men i gamle dage - nærmere betegnet 1865-1920 - blev stedet brugt som mødested for dem som kæmpede for at få Sønderjylland tilbage til det danske rige. 

Hvert år på Grundlovsdag mødtes tusinder her for at holde kulturen og danskheden ved lige og for at mobilisere dansksindede sønderjyder. 

Idag er parken en monumentpark, hvor 22 mindesten og kunstværker vidner om historien.Foto: Vejen Lokalhistoriske Arkiv

Om lydvandringen

Lydvandringen er produceret af Storycatcher og indgår i

et større projekt om Skibelund Krat, som er støttet af A.P. Møller Fonden.
Logo: Sophus Ejler Jepsen

Foto: Vejen Kommune